Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

DAGS FÖR FÖRÄNDRING!

Hej alla zoominare och övriga filurer.

Det har nu gått 1 månad och 2 veckor sen Pompom  lämnade oss. Saknaden är stor och då jag själv tyckte att Viktorius tagit det med ro så kom bakslaget .

Han är inte riktigt tillfreds och ibland har han en oro i kroppen som hos mig känns ända in i själen.

Han saknar honom så, älskade fina gammel.

Men iallafall, som ni vet så slutade jag mitt jobb förra året då travstallet till slut la ner sin verksamhet. Började studera till USK för att hoppa av och vidare in på skrivar o litteraturlinje....men så kom då detta MEN ....rastlösheten slog klorna i mig och jag upptäckte att det visst spelar roll att studera med ett gäng ungdomar när man är 50+ .

Jag började kika runt efter hästjobb igen men hade väl inga större förhoppningar.....

Å DÅ BARA HÄNDE DET !

Så nu ska jag ut på äventyr och detta är ju så BARA JAG .

Eskilstuna blir det för både mig och Viktorius.

DAGS FÖR TRAVFOLKET ATT SE UPP

WE ARE BACK!


Nä, Vicke har ju blivit för gammal för att själv tävla men naturligtvis åker jag inte iväg utan honom. Hade någon trott det ? - Näe, tänkte väl det jag 

Det är dags att Kungen fr Ransäter lär de yngre sina små egenheter och bängliga upptåg och som tack så kräver vi att mina passhästar kommer att springa ifrån allt och alla.....ja, alltså på travbanorna förståss.

Själv kommer jag att veckopendla men Viktorius kommer att stanna på jobbet, han behöver inte åka fram o tillbaka. Jag tror att han kommer att återfå sin gnista när han får många kamrater runt sig. Gården är bara så fin så nu hoppas jag att vi kommer att trivas med alla nya hästar och bekantskaper. Nu behöver jag inte fortsätta tänka på vad jag ska bli när jag blir stor utan det är nog bara att konstatera att mitt hjärta stannar hos hästarna.....HOPPAS VI!

 

 

Lördagen den 20 maj 2017 kl. 00:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Tack Pompom för det du gav oss!

 

 

Fredagen den 7 april 2017 kl. 09:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

TIDIGT IDAG!

Japp, nu har man vaknat till och har druckit sitt kaffe , diskuterat med dottern som tror att hon vet och kan allt vid sin ringa ålder o som varit på nattsudderi  i sena timmen OCH TYCKER INTE ATT JAG SKA BRY MIG .....-näe, jag är inte arg BARA LITE UPPRÖRD  så nu är jag som sagt KLARVAKEN!

I övrigt så har nu hästarna fått kommit in nattetid för vintern. Förra vintern stod de på jobbet men sen jag slutade där i våras så har de stått i sin sommarhage. Nu har jag fått hyra in mig på en gård här i Olsäter och jag har gångavstånd så bättre kan det inte bli.


Dessutom har stallägaren byggt i ordning till mig så jag har en egen stalldel där jag o hästarna kan rå oss själva och jisses vad fint de gjorde.Sommaren har flutit på och jag har inte vetat riktigt vad jag ska göra. Det liksom kändes lite som om det rasade ikring mig när det bestämdes att det var dags för sista hästen på jobbet att åka . Det var först då verkligheten kom ikapp mig...VAD GÖR JAG NU ?

Efter mycket funderande så bestämde jag mig för att börja USK-utbildningen  på Forshaga Lärcenter och det kändes rätt ok men riktigt tillfreds var jag ändå inte så när jag blev kontaktad av Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter som jag sökt till med Skrivar o Litteraturprofilen så tvekade jag inte och där befinner jag mig idag .

Åren går och kanske det är dags att man börjar tänka på sig själv så småningom.....på Irland har jag större möjligheter till hästjobb trots min ålder, så jag kan inte annat än å erkänna att tanken finns där någonstans i bakhuvudet.....jag har bara inte plockat fram den än!

 

Fredagen den 4 november 2016 kl. 05:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

FÖRSTA AUGUSTIDAGEN

Här hittade jag visst en liten kortis-blogg som inte var publicerad, jaja-lägger ut den nu då så händer det iallafall något på sidan här 

Vad gör nu alla människor denna första dagen i augusti. Själv är jag på bussen för att ge mig ut på havet minsann. Även fast det är sommar så känns det på något vis som om att hösten redan knackar på. Är det inte underligt. Livet som lägenhetsboare har gått över förväntan. Troligen beror det på att man fått sig lite lyx på "äldre" dagar...såsom varmvatten bara sådär  närsomhelst,  gräset utanför blir klippt och när något går sönder är det bara å ringa så löser det sig alldeles gratis. Men hade det inte varit på landet så hade jag nog inte varit lika nöjd. Min dröm om det lilla torpet i skogen med stallet runt knuten, det består. 

Ha ett par fina dagar nu gott folk och Åland, here I come. 

 

 

Torsdagen den 6 oktober 2016 kl. 11:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

HÄR SNACKAR VI NATTSUDDERI!

Jisses, hur har livet kunnat ändra sig så dramatiskt bara för att man passerat 50 ?

Tonåringen kom just ut från sitt rum (konstigt nog, hon tycks ha fastnat därinne ) efter att ha pratat med sin pojkvän ÄNDA TILLS NU....efter att han åkte hem idag och före hon ska dit imorgon.

När hon nu sa gonatt så sa jag att du kan väl sitta här en stund och pladdra lite med mig, så såg hon plötsligt ut som ett frågetecken  och så säger hon :

Borde inte du gå o lägga dig så du inte blir så sur imorgon för då kanske jag inte får åka till Andreas....

MEN....

Vad händer med ungdomen ?

 

Idag har jag varit förbi mina lånetöser då den minsta fyllde år .

 

Sen så har jag haft veterinär Peter ute på vacc. Han var nog väldigt trött idag.

Först åkte han till vår ordinarie sommarhage trots att jag sa att dom står på grönbete vid grannen, han lyckades ändå på något underligt vis åka förbi dom där dom stod å såg på honom efter vägen.

Sen hade jag tagit ut pengar som vanligt för att betala direkt då han plötsligt säger...

-näe, jag skickar räkning.

Men det var ju inga problem för mig å hämta ut på bankomaten men hur sjutton får man dom in tillbaka på kontot ....nä, just det...DET KAN MAN INTE OM MAN BOR HÄR  för här i trakterna finns det ingen kontanthantering .

Sen innan Peter åkte så nämnde jag för honom om att det så småningom kanske behöver kikas lite på tänderna på "gammel", jag tänkte på om han kanske börjar tappa snart eller så. Han är jättefin i hull men tycker mig se att han äter lite underligt vid ex morotsätande.....

-Nej då, ingen fara. allt verkar ok och du behöver inte fundera över om han ska tappa tänder förräns kanske efter 20-årsåldern......MEN HALLÅ PETER!!!

POMPOM ÄR JU FAKTISKT 26 ÅR.

Hm, kanska han som jag i skrivande stund varit uppe och nattsuddat.

Hoppas ni får en fin dag imorgon. En fågel har viskat att det ska bli blixt och dunder här i dagarna 2. Vill gärna tro att den har fel.

GOD NATT!

 

Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 03:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

VÄNTAR.....SKRIVER LITE!

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

gangster06.zoomin.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

 

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 

Min grafik har 

jag lånat hos

 

  

Det är här allting händer!

-Vart då?

-Jo, här förståss...

-Men vart är här då?

OLSÄTER såklart!

 

 

 

free counters
Free counters